Кои сме ние

Ивелина Делева

Казвам се Ивелина Делева, на 30 години съм, живея и работя в гр. София, както и в културната столица на Европа – гр. Пловдив от където съм родом.

Образованието ми е икономическо, но призванието ми е интериорният дизайн. Исках да се занимавам с това още от ученическа възраст, но понякога обстоятелствата надделяват над нас. За моя радост, поговорката “не се гаси туй ще не гасне” се оказа истина и в крайна сметка тръгнах по истинския си път. Промяната за мен се случи 2015-та година, когато сама направих проекта и изпълнението на новия си тогава апартамент. След това просто не можех да се върна отново към икономиката.

За да осъществя мечтата си обаче не можех да разчитам само на вродения си усет и на самообучение, колкото и много време да прекарвах в него. Затова през годините преминах редица специализирани курсове, както за дизайн, така и за работа с неизмення за всеки дизайнер софтуер за чертане и визуализация – AutoCad и 3D Studio Max. След като ги овладях у мен се появи любопитство за по-дълбоко разбиране на материалите, конструкциите и мебелите, както и желание да проектирам свои собствени мебели. Затова започнах и магистратура по продуктов дизайн в София.

Цветовете, повърхностите, материалите, осветлението и комбинациите между тях са само част от стотици неща, които интериорният дизайнер трябва да предвиди, усети и напасне, за да направи от четири стени стилен и уютен дом. Техничечското осъществяване, както и стотиците непрестанни разговори с търговци, доставчици и изпълнители са преживяване, което би ужасило повечето хора, но не и мен. Влюбих се в бъдещата си професия. Чувствах се като в ракета, изстреляна, за да изследвам цялата тази вселена от знания, избори и възможности, наречена интериорен дизайн.

С основаването на IVD Design сбъднах една голяма мечта – да се занимавам със създаване на нови и красиви неща.

Предпочитам за мен да говорят проектите ми, идеите ми и най-вече Вие – клиентите ми.

Димитър Цветков

Казвам се Димитър Цветков. Винаги съм обичал науката и техниката. Завърших висшето си образование в СУ “Св. Климент Охридски”, като физик, специалност инженерна физика с допълнителни специализации – ядрена енергетика и физика на елементарните частици. По настоящем работя в IT бранша, като старши DevOps инженер и администратор.

Строителството, конструкциите и интериорът винаги са били мое хоби и част от живота ми. В дизайна най-силно влечение имам към рустикалния стил. Основен интерес за мен представляват разпределението, функционалността и техническата реализация на интериорните решения. В изработването на проектите участвам, като технически консултант, както и в изработването на устройството и разпределението. В работата с интериорен дизайнер трябва да бъдат осъществени предизвикателни идеи, които не можеш да срещнеш в един банален проект и това ми харесва. За мен работата с Ивелина е едновременно време на творчество и предизвикателство.

Партньор: арх. Данийл Комитски

Завърших архитектура в УАСГ и практикувам от 12 години. Във времето съм работил самостоятелно или в екип по множество проекти – от вили, еднофамилни къщи и интериорни проекти до мащабни жилищни сгради, бизнес сгради, многофункционални сгради, както и публични градски пространства.
Най-близко до сърцето ми обаче винаги остава търсенето на нови решения и алтернативни пътища за осъществяване на проектите. Затова и харесвам толкова много строителството на фамилни къщи – заради възможността в тях да се внесе поне една малка разчупеност, която да докосва, радва и впечатлява собствениците и техните гости.
С колегите от IVDDesign имаме успешно и плодотворно партньорство всеки път, когато техни клиенти се нуждаят от архитект или мои – от интериорен дизайн.