Услуги и цени

КАКВИ УСЛУГИ ПРЕДЛАГАМЕ?

“ИВД Дизайн” е студио за интериорен дизайн с гъвкави условия на работни отношения. Предлагаме няколко варианта за съвместна дейност – изготвяме частични или цялостни решения от началото до края на процеса. По-надолу можете да разгледате подробно услугите, които извършваме и да се запознаете с начина ни на работа.

Подхождаме индивидуално към нуждите и желанията на всеки клиент, затова му даваме право на избор, като чрез попълване на формуляр се определя точната стойност. Всеки проект има различни параметри, които образуват цената му. Тя зависи главно от следните фактори: квадратура, желанията и изискванията на клиента, сложността на детайлите на проекта и визуализацията му, какво е състоянието на обекта, обема промени по първоначално договорените условия.

Пътят от 3д визуализацията на мечтания дом до готовото за живеене пространство често е изпълнен с предизвикателства. Клиентът може да разчита не само на концепцията по обзавеждането, но и на изпълнението ѝ. Ние осигуряваме вашето спокойствие по цялостната реализация на концепцията. А спокойствието в днешно време е ценен ресурс. Спокойствие, че ще спестите пари от излишни повторни ремонти и ще избегнете разправии с майстори.

Комуникацията по време на целия проект е изключително важна за нас и е задължително условие за успешен краен резултат.

Работен процес

 • Първа среща
 • Одобрение и старт
 • Работен проект
 • Идеен проект
 • Авторски надзор

На първата среща ви показваме портфолиото ни, част от нещата, които можем да изработим, уточняваме какви са нуждите и изискванията Ви, говорим за срокове, бюджет и условия на работа. Т.е има опознавателен характер и не ви ангажира. След това ви изпращаме ценовото ни предложение.

При одобрение на офертата правим втора среща с капаро – процент от стойността й и започваме работа. Идваме на място, взимаме размери и обсъждаме всичко по идейния проект.

Когато работният проект е готов по образец на идейния и бъде одобрен, в случай, че сме договорили авторски надзор, пристъпваме към реализацията. Ако имате свои изпълнители, работните ни отношения приключват с предаване на документацията по работния проект.

Представяме идейния проект, правим корекции, ако е необходимо, и пристъпваме към работния проект. 

Изготвянето на проект е отделна услуга от реализацията му. Клиентът не е задължен да изпълни проекта си при нас, но ние можем да му дадем цена и за реализация, която той да сравни с други оферти и сам да вземе решение. Мнението на клиентите е, че таксата за интериорен проект се е възвърнала многократно, защото се спестява от демонтаж и повторен монтаж, дефектни продукти, главоболия с рекламации, некачествено обзавеждане и разбира се получили са много по-добър краен резултат, благодарение на професионалните услуги на дизайнера.

Идеен проект

Представят се идеи относно изграждането или преустройството на обекта; обособяване на функционалните зони, ходови линии, композиционно разположение на мебелите; създава се концепция относно стил, цвят, материали, мебели, текстил, осветителни тела, подови настилки, стенни покрития, механизми и обков на мебелите. Изготвя се компютърна графика, фотореалистични визуализации на изгледите в помещенията, които са текстурирани с близки до реалните/избраните материали. Ако не е избрана опция за 3D визуализация, се представя мууд борд (колаж), в който са показани примерни варианти на мебелировката и всичко обсъждано до момента - цветова палитра, материали, модели. Като цяло идейният проект е съвкупност от добра идея и подходящи варианти за осъществяването ѝ. Предложението се представя на хартиен носител и мултимедия.

Работен проект

Работен проект е изразяването на идейния проект чрез схеми и чертежи за улесняване на бъдещата работа на строителните бригади, мебелистите и другите изпълнители на обекта. Той включва: Архитектурно заснемане - снемане на актуалните размери на пространството План с разпределението на функционалните зони и мебелите План на ел. инсталации и ВиК; климатизация, вентилация, отопление План обзавеждане – схема с разпределението на мебелите План настилки - вид, квадратура, размери, модел и цвят План софит – всичко което се намира по тавана – гипсокартон, осветление, декорации Разгъвки на стените с всичко, което се вижда на тях - точен цвят, материали, площ За мебели по поръчка - чертеж с детайли по изработката им Работният проект е съществена част от интериорния дизайн, защото е свързващо звено между идейния проект и практическата му реализация.

Авторски надзор

Последващият авторски надзор е важна част от работния процес. Най-добре е да се осъществи от интериорния дизайнер, създател на идейния проект. Нашите професионално извършени услуги ще Ви спестят време, средства и усилия. Правим проучване на всичко необходимо за реализация на вашата идея и като дизайнери получаваме отстъпка, която облекчава крайната стойност на проекта. Работим с вносители на висококачествени материали и се занимаваме с доставката им. Следим процеса по ремонта или изпълнението на обекта. · Комуникация с всички подизпълнители · Изготвяне на график на всички строителни дейности · След поръчката на материалите се следи за дефекти и ако е нужно се прави рекламация · Клиентът се възползва от отстъпките, които получаваме · Следи се целия процес по ремонта · Изготвя се бюджетен план

10-40 лв/кв.м.

Всичко, от което имате нужда:

 • Посещение и архитектурно заснемане
 • Обособяване на функционалните зони, ходови линии, разположение на мебелите
 • Създава се концепция относно стил, цветове, материали, мебели, текстил, подови настилки, стенни и таванни покрития.
 • Изготвяне на до 3 предложения за цялостно разпределения
 • Разчертаване на мебелировка по поръчка. Препоръки за изпълнители
 • Обсъждат се възможните варианти за осветителни тела, които да бъдат заложени в проекта.
 • Консултации по каталог или в магазини/търговци.
 • 3D визуализация на целия проект с избраните мебели и материали
 • Консултация за техническото осъществяване
 • Чертежи за ел. инсталация (осветителни тела, ключове и контакти) и ВиК (промени и изводи)
 • Изготвяне на количествени сметки
 • Изработване на финални работни чертежи за изпълнителите
 • Авторки надзор (заплаща се допълнително 6лв./кв.м.)

Други услуги

Разполагаме с набор от специалисти и творци като:

 • подизпълнители на строително-ремонтни дейности,
 • рисуване върху стъкло,
 • работа с епоксидна смола,
 • производство на мебели по поръчка,
 • изработка на дизайнерски мебели специално за вас.